"Andai air usaha itu bisa kita teguk,teguklah sehingga ia kering dan basahan tawakkal bakal mendingin di ruang tekak."

Sunday, August 28, 2011

TERAWIH TERAKHIR BERSAMA CUCU ATOK EDEN :)

hari ni bersamaan dgn 28 ogos 2011(ahad) pd pukul 11.43 mlm aku menconteng sekejap di sini.
tetibe je mcm ade mood nak menaip mlm ni. hari ni merupakan malam terakhir terawih kerana esok (isnin)
dah nak tgk anak bulan syawal:) uweeek..uweekkk..lahir da anak bulan tu:D hehe. kalau kompem esok anak bulan nmpk di teleskop,means esok kte RAYA!! jyeeaaahhh..dam dam dum..bunyik mercun!ewaahh..
ok,back to the topik balik..aku smpai TAMPIN pada pukul 12 tghari,sampai je kami di rumah nenek..muncul seorang kelibat kanak2..dan kanak2 itu bernama AINA AQILAH :) she is my cutie pah bedah kazen..haha
maksu's family dah smpai dlu la..hee. kami berbuka puasa bersama-sama:) nenek masak sedaaaapppp woooo..nak tau ape? menu:mee sup,udang masal lomak cili api,kari ayam,lauk lemak labu..dll:) SEDAPPP SGT..TERIMA KASIH NENEK:) LOVE U SO MUCH :D hehehe..lepas je berbuka..adik bentangkn sejadah utk kami solat maghrib berjemaah..YA ALLAh,aku bersyukur kerana mengurniakan kami keluarga yg harmoni dan bahagia:) lepas je solat maghrib,rehat2 kejap:) then,masuk je waktu isyak..kami pon segera ambil wuduk utk mengerjakan solat isyak berjemaah seterusnya solat terawih bersama..what a great night i have with my family..i am no one if my family doesn't exist! thanks YA ALLAH:) even dulu aku pernah terluka dan rase sgt sakit sbb seseorang yg KONON2 boleh buat aku bahagia..now, i really realised that my family will be no one walau ape pon jadi..so,kalau aku takde boyfriend or watsoeva pon i still can survive bebeh...coz i have FAMILY to be by my side :)  lepas je solat terawih bersama-sama..perut aku dah lapooo balik..lipat telekung,terus pegi serang dapooo..JYEAAH! ape lagi,target utama aku MEE SUP!! hahaha.
aida,aina,haikal,lokman and adik dah ade kat luar rumah dah tyme tu..kecoh2 kat luar..ingat kn nape..rupe-rupenye diorg nak main bunga api..pehhhh..tak bole blah ;D aku pon terus ke kusyen..makan sambil tgk diorg maen bunga api..best gile diorg! bg aku pulak,zaman bunga api aku dah lame jd sejarah..hahaha.dah sweet 19 la katekn..hahaha POYO LA KAU NI NUR AIMAN!lepas penat bergelak ketawa kat luar..paksu ajak haikal,lokman ngn adik g beli songkok utk raye..aku ngn aida pon mule la chit chattin tak hengat dunia..cite pasal skolah la,SAMURA lah..huishhh macam2! tetibe nenek oin sekaki borak2 ngn kami..best sgt!
ok,skrg dah pukul 12.09 mlm..agak penat ye ngeng!haha..ok la, dikesempatan ni..
SAYA,NUR AIMAN BT HJ IBRAHIM DAN FAMILY INGIN MENYUSUN SEPULUH JARI MEMOHON AMPUN MAAF ZAHIR DAN BATIN ATAS SEGALA SALAH LAKU TIDAK KIRALAH DR SEGI KATA-KATA MAHUPUN PERBUATAN SAYA..KAWAN2 YG DIKASIHI..SESUNGGUHNYA,HARGAILAH FAMILY YG ADE BERSAMA ANDA KERANA FAMMILY MERUPAKAN HARTA PALING BERHARGA DLM HIDUP NI YG DIANUGERAHKN OLEH ALLAH SWT KPD KITA:):):) SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..SEMOGA RAYA KORG TAHUN NI MEMBAWA KEGEMBIRAAN DLM HIDUP KORG:)
last but not least, RAYA,RAYA JUGAK..JGN LUPEKN UNIVERSITI YG BAKAL KORG MASUK LEPASNIY OK..I WISH U ALL THE BEST :)

L.O.V.E
-eman-







Thursday, April 28, 2011

MR CAK vs KOKO

siapakah MR CAK?dan siapa pula KOKO?
haha:) koko tu kucing kesayangan saye..
and,mesty korg tertye2 ape kne mengenanyerr koko ngn mr cak nih kn??
*bt2 jela muke tertanye2 even korg ta rase tertanye2 pon ==''
ok fine,now let me present you,
 THIS IS MY KOKO:


 AND THIS IS MR CAK:

they looks suits together kn?mcm pinang dibelah beratus kali:)
okie,act,mereke nih tidaklah spt ape yg pepatah nih katekn...
tetapi,mereke sebenarnye adalah MUSUH!
huwaaaaa..;p sounds like creepy ryte @_@
pd petang yg hening,burung2 berterbangan...ade yang bergenbira..ade pula yg bersuka ria:)
apehal aku melalaut tetibe masuk cite ANTU KAK LIMAH nih?
adeeehhhh=='
okie,ini serius..
sambung balek yerr..
hurmmm..ptg tu,aku br lepas solat asar,tetibe aku nmpk MR CAK dok melekat kat dinding.
aku dok sergah2..hapak tak gerak!aku pelik....+_+
sat lg,aku pggl la KOKO heroin ku!
hahaha;p
aku:meauuuuwwww...meh sini sat,aku pggl koko.
koko:dok guna bahsa sendiri..meaaawwwww balek kat aku.
ok la fine,aku dok ngadapkn muka si koko nih kat mr cak..die teruih bt mate besau!
sat lg,die terkam mr cak!
sampai lah ajal mr cak ditangan koko.;p
aku ucapkn tahniah pd koko!*dah mcm cite wrestling pulak!
bile ingat wrestling nih,aku dok terpikyak psl AMY!kwn aku yg dok syok sgt tgk wrestling..
=='''''''''''''
aku teruih kn yaw cite nih...lantas,aku terus jadi CIA..
*konon2 amek gmba bukti pembunuhan mr cak lah kn!!haha:)
MR CAK SELEPAS KEJADIAN:

tragis kn??? :'(  sampai tertonggeng mr cak tu!
huisssshh...kesian-kesian.
PERHATIAN:kat sini aku nak bitau hangpa suma,JGN TIRU AKSI DIBAWAH!AKSI INI HANYA BOLEH DILAKUKAN OLEH GOLONGAN PROFESSIONAL SHJ.harap maklum:)
 
video

sekian,tima kasih daun keladi,kalau sudi dtg lah lagi:)
*lagi skali aku dok terpikyak pulak psl pepatah rummate aku nama dia,DALYANA MURNI.
  "kalau ade lembu di ladang,
  "bolehlah kerbau menumpang mandi,
  "kalau ade umur yang panjang,
  "boleh kite berjumpa lagi.

hahahahahaha...byebye gurlfrennn!ASSALAMUALAIKUM,u ta jawab,u dosa,u jawab,i LOVE u!



Monday, April 25, 2011

Bilik depan saye:)

QEYLA ZAINAL
  1. she's hottttt!
  2. sgt bercite2 utk menjadi jutawan muda:) kn qeyla?hee:)
  3. bdk2  wing b aras 4 pggl qeyla,"HYE CHANTEK!",qeyla sengih!kahkah
  4. die suke dgr motivasi Dr Muhaiya bersama saye dan dalyana murni semase kami sdg khusuk study chemist.
  5. Dr Muhaiya ckp:"ambil kesah ape yg Allah SWT cakap,jgn amek kesah ape org laen cakap!
  6. Qeyla+SKOR A=jutawan muda.
  7. qeyla suke mkn coklat,tido atas katil aku,suruh aku kejut dgn menghimpap die kalau die ta bgn!yeahhhhhhh;p
  8. aku ngn die suke cercerite..merepek2 smpai pg bute:)
  9. AKU SUKE MILO YG KAU BUAT..PASTU MKN DGN BISKUT ROTI YG ADE GULA!hahaha;p
  10. Qeyla,aku harap kte dpt masuk UTM same2..so,boleh lah kau bt milo utk aku lg:) mengenali kau adalah memori terindah yg penah terlakar dlm hidup aku.thanks for every single things u gave me:) thanks atas sume nasihat yg kau bg kat aku..esp pasal SKOR A!heeee:) papepon,kte still kawan smpai bile2 keyh! luv u:)


 FARAH ADILAH
  1. farahhhh....hurmmm die suke tampal sticky note:)
  2. boleh digelar as si penampal sticky note.die suke tampal kat dal n paah punye board:)kn farah?
  3.  CICAK SGT SUKE KEPADANYE:)
  4. die suke tdo..tp still pandai:) ape rahsia nih farah?bgtau cket!
  5. kalau die tdo...die suke selubung pkai tuala berwarne hijau cair die,upppssss..die ta bg ktorg gelar selimut die as tuala..then,ktorg tuka la jd KEPOMPONG FARAH:)
  6. tempat die slalu kemas..die suke menyapu..bole jd isteri solehah minah sorg nih.ade lg,die niy suke potong buah,pastu ktorg yg makan kn farah?!hekhek;p
  7. kalau die malu..muka die akn blushing..jd PINK!hahahahh;p  owhhh..farah niy ta suke org snap pic die,die akn lari jauh2 dr camera la senang cite:)
  8. arytu,aku igt lg die merajuk ngn paah sbb ta ajar die lukis rumah:) co cute la farah:) siap hempas pintu and siap kunci tu!ta boleh blah betol ==..haha
  9. die jugak ade name secret,"MISS OWL CITY!"kn farah adilah?heeee:)
  10. kalau die lapo,die akn datang bilik aku..nescaya,die akn dpt mknan dan balek ke biliknye semula dgn muke bahagie:)heee:) farah,thanks 4 being a good fren!halalkn ilmu mkn mnum yg kau pena bg kat aku..aku harap,kte ta lost contact yah!aku bahagia sbb ade kwn mcm kau..kau sgt baek!dan chantek!i love u:)

SYAHIRAH
  1. name glamorous die PATAMON.
  2. DIE SGT TEROR DLM MAEN TENIS..:)yeahhhhh..
  3. die suke kalau boyfren die sorg atlet,ade muscle!gagah perkase dan dada mesty bidang!kn patamon?hekhek;p
  4. shira sgt sempoi dan chantek:)
  5. yg plg bahaye nyer makcik niy..die suke tepuk2 buntut org,so bahaye cket larh kn.
  6. hurmmm..ade lg,die niy pandai mengurut tau,die pandai hilangkn pening pale dgn care menarik2 rambut *aku pon tatau cmnerr..paah ngn dal tahu,tp ade skali tu dal bt kat paah sbb paah pening pale,dal tarik rmbut paah smpai tercabut rmbut tgh paah!klaka gilerrrr...
  7. aku igt lg tyme kte knekn bebdk laki,esp JOJON!tepon jojon,then pretend jd DORAEMON,shira:"ellow,niy nobita ke,saye doraemon! jojon: =='''''!!hahahahha..bedekah gileee:p
  8. kdg2 tyme malam2 die niy suke pakai bdk sejuk warne putih!penah lah skali aku tekejut na mampos msk toilet ngn muke kau yg cenggitu!naseb baek ta terkeluar pepatah2 haram yg ta sepatutnye:)
  9. shira niy gak,suke pasang lagu dlm shower bath!hahahahha..pastu kami nyanyi dlm shower bath  sesame!hakhak;D
  10. shira,aku sayang kau..aku doakn  ape yg kau cite2kn akn tercapai..and aku harap kite akn be fren smpai bile2.aku takkn lupekn kau shira coz kau sgt special:) i love u:)

AMY SYAFINAZ
  1. amy love nafis:)
  2. aku teringat kat amy kalau aku nyanyi lagu isteri cerdik yg solehah!:)
  3. amy suke tgk wrestling!arghhhhhh...muke nmpk lembut tp suke wrestling!huishhh...dasyat2
  4. amy niy die kalau dtg kat paah mesty nak topup!heeeee:) kalau dtg kat tempat aku,die mesty nak cercerite:)
  5. amy nih suke berkepit ngn SPONGEBOB die iaitu henset die..kalau makan kat cafe,mesty tgn seblah lg pegang sudu,tgn seblah lg pegang henset.haaaaaahahahaha;p
  6. amy suke on9 tyme subuh yg hening.aku tye nape,die ckp,tenet laju tyme tu..adehhh:)
  7. kadang2 makcik niy bertekanan cket...eyhhh..bukan,die niy suke konpius!kekadang aku pon ta paham..senang cite,aku pon boleh konpius skali larhh..;p
  8. amy suke makan,tp ta pulak gemok2!maintain jerrr..haaaaaa..ade lg,amy sgt ta suke kat MATH!
  9. amy kalau gelak mesty tutup mulut..hahahahaha;p yela,isteri solehah la katekn!!
  10. AMY,kau jgn cepat nanges keyh..kuatkn semangat kau..so,kau akn rase lebih yakin!aku doakn yg terbaek utk kau..rajin study ye,sembahyang jgn lupe..bace quran pon k!aku sayang kau:) sonok kwn ngn kau.fren 4 eva.i love u!

 






Sunday, April 24, 2011

heyyya gurlfriendss:)

Assalamualaikum gurlfriends..u ta jawab,u dosa,u jawab,i love u so much ;p

Setelah beruban rambut mencari password blooger opie ni,akhirnya i found it babe;Dhahahahaha..its all about us...sapekah 'us' itu?okay..let me tell a grandmom story yahh!  


pic ini merupakan grandma saye..hekhek;p upssss..sorry!silap,gadis2 chantek diatas ini adalah wingmates yg sy sayangi.byk kenangan yg kami lalui bersama.stiap ary ade je mende2 yg diingini or without kami ingini berlaku.bayaklah..ta terkira dek jari jemari niy.dr sem 1 till sem 2..mcm2 jadik!i love u guys..our memory will always remaind in my heart y0o!

now,its about my rummate yawww<3

ini dalyana murni :)

  ini Adziah Amanah:)

 ini pulak Nur Farhah

  • first of all,i would like to thanks to all of u..Farhah,Dal,Adzkiah for giving me the chance to know all of u...
  • Farhah-hurmmm..mcmmane nak describe paah niy yea..paah,kau memg kelakar,kau suke merepek meraban,suke bt cite yg kekadang ta logik tapi kelakar.kau byk gile stok mknan!tu yg aku plg suke!owhhh..ta dilupa,kalau kau gado ngn mamak,aku bole tahu tau..nak tau mcmane,its all comes from ur face darling!muke kau masam mencuka tahu..!;p pastu yg ta bole blah,tyme kau gado..mesty kau ta angakat phone bile mamak tepon kau..yg jd mangse nye..aku ngn dal.kalau dal angkat aku da hafal ayat die,"paah takde,bye" terus off!hahahaahha..kelakar la weyhhh.:) kau gak suke donload vid korea2..best ar!donlod la bebyak yea paah..paah,kau memg kawan yg sgt special kau tahu..mengenali kau adalah memori terindah bg aku..same goes to adz and dal.kau slalu bt mende2 pelik la yg plg penting..ingat ta,kite yg memula bg name kat stoik kn..p/s:stoik tu kucing aras kami yg penah jatuh dan injured..ini die stoik! 
  • Dalyana-tyme first2 jumpe kau an,aku rase kau kerek gile!tapi,after setahun aku knal kau..aku tahu kau memg sorg kawan yg baek..kan best kalau aku dpt knal kau dgn lebih lame.kn?kn?tyme first2 kte almulk tu ar moments plg kelakar+menakjubkn!heeee:) hanye kau,aku n paah je yg tahu kn..pastu dorg gelar kau kakak mr bean lah..hahaha;p dalyana yang aku knal niy...kalau mkn,die la org yg plg lambat dan plg last habes..org laen ta dpt challenge die larh..heee:p dal,im proud of u..im proud to be ur fren.and aku nak kau tahu yg kau sgt special tahu..tyme mkn kalau kau lari kuar bilek cepat2...aku tahu ape maknenyerrrrrrrr...haha.and kalau kau kuar bilek sambil bwk sabun,aku tahu kau nak membuang!sampai aku da boleh hafal timing bile kau ke toilet tahu!yg plg amazing,bile mase sem 1,awal2 kite masuk kmm..kau tiap2 ary basuh baju!aku kekadang konpius..kau ta penat ke??hahahah;p
  • Adzkiah-aku sgt bahagia and bersyukur pada Illahi sbb menganugerahkn adz dlm bilik b1.4.7...adz,thanks alot sbb kejut kami and adz jugak slalu bg nasihat kat kami..insyaAllah,apa jua nasihat yg adz bg akan aku sematkn dlm hati ini.lepas niy,adz akn ke UK utk bersama keluarganye..and die akn melanjutkn plajaran kat UK jugak...huwaaa:) bestnye adz!adz niy kalau kat dlm bilik ktorg pggl die ummi...sbb watak die memg btol2 mcm seorg ummi..die seorg yg sgt mengambil berat,loving,peramah..yg plg penting,aku rase aku maken dekat dgn AllahSWT kerna die yg banyak mendorong aku dan rummate ke arahNya..adz niy naib president NTP kat kmm..hampir tiap ary bilik ktorg dilimpahi dgn kwn2 adz yg laen..cehhhhh..aku igt lg stick note yg ditulis dal,"adz sedang outstation,sila tgglkn pesanan kepada aiman,farhah atau dalyana"hahahaha;p thanks adz kerana kejutkn kami subuh tiap hary..:)

okaylah..ibu ajak g shuppin jap!post yg seterusnya nnty yeaaa....bye gurlfren!:)




Tuesday, April 13, 2010

interview jpa-13/4/10

ibu klo tgkp gmba msty lelap mate ek!ibu berkate:barula ada feel!~hahahahaha:):)comel sugguh!

time nih br lepas abes solat zohor..hee:).tu pasal la muke suci n murni jek!hahaha:):)*chill

hehe:)..OMG!aku ke nih??hahahahaha..rase cam segak plak time tuh!hee:)


Masjid Putrajaya..singgah solat disini sebentar okeyh!:)


tata..titi..tutu PICC..moga bersua kembali!:)


inila PICC..skali tgk cm pusat sains negare dua kali tgk..upss!!!ehh..topi koboi larh..*bak kate pak cik ibrahim!hehehehhe:):)


aku suke gile tgk lif nih..tinggi owhh!nih klo aku turun drpd ats tuh cam glonsor okey gak ann..p/s:memg stok nk kne halau ngn jaga tu la ann..;p;p


kat sini..klo korunk nk lari 4 kali 100 meter pown bole..hahahaha:):)..ruang legar yg lebar!huh!~


ibu dan ayah..org kuat angah..sntiasa menyokong dan memberi sokongan yg padu pd anak mereka yg bername NUR AIMAN,NUR IZZAH SOFIAH dan MOHD SOFWAN..hehe:):
hee:):) with ibu kesayangan..;p i will make you proud of me one day..insyallah!~time nih,aku xtau nk wat muke cmne..hahahaha:) feelingless giler ;p


time nih br lepas abes i-view..lega mcm br lepas buang air beso!hakhak!~yeahhh..1 Malaysia!
wokeyh guys:)..blog updated..*tett!hee:)
pg 13 april terase sggh bermkne...ak bgn spt bese..sedikit neves meresap dlm diri:)..mnD,gosok gg,cuci muke,amik wuduk..try 2 be calm..lepas pkai bj kurung bewrne ungu yg slalu aku pkai mase prep dlu diharap dpt membawe sedikit tuah..*karut2!hee:)..solat la subuh ngn peno khusyuk,then bedoa..mudah-mudahan Allah mpermudah urusan aku ary tuh..;p..
aku antare owg yg siap plg awl..ayah g anta adek g skola..duty tu slalu aku yg wat!tp,arytu..offduty lak!hee:)..hmm..selesai sume,aku g dapo mencari bfast..mkn nasi lemak n teh tarik...waa..sggh kenyang!alhamdulillah;p..then,aku g tgk tv smbl bace paper tuh persiapn terakhir mayB!hahahaha..;p
ibu:ehh..cepatnyer angah siap??excited ek??
me:adehh..excited??x ar..sje siap cepat..ibu gak yg sruh angah siap cecepat kn!hee:)
ibu:*senyum:):)..speechless la ytu..hee:)
aku smbg bc paper..kaut2 pengetahuan am cket2..
then,dlm kul 8.30 pg..kami pown mulakn destinasi..sepanjg perjalanan,,haty niy x henti2 berdegup kencang..mulut terkumat kamit membaca,allahumma yasir wala tuassir ya karim..;p
utk ketengn ibu bkak radio..aku nyanyi cket2..hilang gementar!..smpai sje kami d putrajaya..aku duduk pown da x betol..senget sane,senget sini!da mcm lintah da..;p
ayah:ngah..cbe tgk bgnan yg mcm topi tu..tu la PICC!
me:owhh..tu ke!cun ar..hahahahaha:)*act,tgh kecut tu..
ayah:nnty seblom msk bilik tu..bc selawat,doa dlm haty..off enset jgn lupe k!
me:alryte!!hee:)
kami pown parking kete..aku ade nmpk sowg bdk cine nih..quite cute la dier!
eh,eh,,back to da story..hee:):)
hmm..aku,ayah,ibu msk lif..tekan button.upstairs plezz!~dushh!~
smpai kat tgkat yg sepatutnye..kami ikot penunjuk arah PILN..okeyh,aku impress gilak ar dgn bgnan yg tersergam indah nih...lif tggi n auto..scene plg lawak:::
ibu:alaaaa..asl escalator nih x gerak..rosak ke??!!
me:aku da tekebelakang time tu..yela,sibuk tgk environment!
ibu:*..tett..melatah!..laa auto rupenyer,ibu igt rosak td!
ayah:*bantai gelakkn ibu..hahahahahahaha:)
me:gelak beguling2..adehh.ibu nih..:)
hmm..lepas je aku sain kat name aku d whiteboard,ktorg naek atas..ibu kasi blazer+air mineral..
ayah n ibu follow aku..smpai kat stu tmpt bercermin nih..darah gemuruh kembali membuak-buak!ade signboarg:parents not allowed!ehh..okie fine!
aku msuk..org jpa yg jage kat pntu depan tu tye..
jpa:dek,panel brape ek??
me:panel 9..
jpa:okeyh..hujung skali no 8 n 9..
me:okeyh..aku pown jln la smpai ujung..then,register..
paling sedey..aku x sempat nk salam n peluk ayh n ibu..sedey sggh..hanye doa mereka dr jauh ku pohon..:'(
tetibe ayah mcg..
ayah:ngah,da msk lom..?
me:da..tgh tunggu nih..group angah dua org la yah..yg cine sume x dtg lg..
ayah:owhh k2!igt pesan ayh..selawat doa n off ur phone k!
me:okeyh..:)ayah doakn angah k..
ayh:okie..try ur best n gudluck!ayh n ibu sntiase doakn angah..
airmate mengalir sejenak...feeling neves tu ilang serta-merta..;p aku yakinkn diri bahwe klo org laen bole bt..aku pown bole!chaiyok eman!hee:)
smbl tggu tu..aku borak2 sat ngn dal laki niy...br balek PLKN ke??aku tye bab die pkai bj PLKN time tuh..;p
huwhu!~
guy:a'ah..aku x sedia pape pown weyh..
me:xpe..insyallah..jwb jela ape yg die tye auu..harap2 panel x tye mende2 karut la ek!
guy:owhh..hope soo..:)
group seblom aku da selesai...kuar ngn muke yg puas!
aku senyum la kat dorg..pstu ade 2 owg gurl cina niy..frenly gile..dorg wish me luck..dorg ckp panel tu fwenly n baek..soalan bole thn tough tp xpe..try ur best auu..thumb up*
tetibe..ade sowg gurl cina,mamat klate ngn sowg gurl mlayu br balek dr mekah from johor bahru..kami diberi tag no..tag no aku.."betuah gile" dpt no 1!!!!!!!!!!!!
org first yg akn masuk..:)
okie,aku ketuk pntu n masuk beratur..ikot no..berdiri di tepi kerusi slagi belom dberi arahan..jgn duduk k eman..aku igtkn diri!
dupp..dapp!jntg mcm nk pecah owhhhh...
panel srh duduk..
panel 9 ade dua laki 1 wanita...memg sporting abes..dorg memg best..dorg bt ktorg feel calm jek!
aku pown stat da conversation..
introduce myself first..blaa..blaaa.blaa...:)
pstu,en syamsul bg soklan..die kate:
en syamsul:act,soklan ariniy sume susah2..tp,sy bg sokaln plg senang utk awk sume k!
beruntung awk sume nih..*gelak!
kami:*gelak la gak..:):)
en syamsul:ok,the question is..as a profesional person in the future,what attitude should u
have??mule ngn bm dlu k..pstu bi.. kmu diberi mase sbyk 2 min tuk fikirkn point2 k!after 2 min...stat wif no 5 plezz..
no 5 stat..bla..bla..bla..diikuti ngn bdk no 4,3,2 n aku...:)
dlu aku kn pena skali msk bahas antare kelas n ujian lisan..aku guneknla kemahiran berbahase kat situ..
alhamdulillah..beres!creadit to cikgu zainuddin yg ajar aku berbahase ngn baek!
pstu dlm bi plak..kami randomly bole bg pendapat tnpe ikot turutan..
bdk no 5 angkat tgn n die stat dlu..bile die da abes speaking..aku plak angkt tgn..aku try la speaking abes..seb baek okie..even ade tesasul cket2!
bese ar tu kn..aku pown dok uma bkn nyer speking dowh!
try so hard ar nk speking..adehh:)yg laen pown bersuare...bla..bla..bla..
then,part 1 n part 2 tamat!
alhamdulillah* aku ucap dlm haty!
then,panel tye.."ade pape soklan??"
yg klako nye..mule2 sume sengih2 kambing..malu nk tye..
then bdk laki klantan nih stat tye.."bile ek result kuar??"
panel bantai gelak...ktowg pown sama!hahahahaha:)
panel ckp.."hmm..dlm mggu nih gak la..nnty awk tgk website kamu k!
aku pown tye,"hmm..tuan,sy amik kos eng.kat jepun..so,klo sy dpt,blaja bahse jepun kat ne ek?"
panel senyum"hmm..kat sini 2 taun..pstu smbg jepun"
klo nk kire..sume bertanye..:):)
quite talkative gak la ktorg..
pstu panel gelak.."awk sume nih..td mase first2 sume malu..skunk,eyhh..sume bertanye yea..
hee:):)
kami pown ber suka-suki la kat dlm bilik tu..
pstu..ktowg pown kuar..huhuhuhuhuh!~
ramai yg menunggu kat luar...
aku wish mereka gudluck..
smbl bejln kuar ..aku beborak ngn bdk yg br balek dr mekah tu..aimi kowt name die...hee:)
me:hai..congrates ek!
aimi:congrates gak..:)
me:sporting gak panel td kn..
aimi:a'ah..frenly gile kn..
me n aimi:*gelak
me:awk br balek dr mekah ek??
aimi:a'ah..owhh awk msty tedengar abg kite ckp td kn..die ckp kuat sgt!hee:)
me:a'ah..owhh tu abg awk ke?
aimi:yup!awk dok mne??
me:sy dok kat port dickson..awk??
aimi:sy dok jaybee..:)
kami pown smpai kat ruang menunggu tuk parents..aku slm aimi n wish her gudluck!same goes to me..:P
hapy dpt kwn baru..*chill
act,aku x berharap sgt tuk dpt PILN nih..tp,ko murah rezki,insyallah aku bole dpt..:)lgpon,aku da bt yg terbaek mase i-view td..pilih ke x tu no 2 yg pntg aku da usaha..
yg aku agk tekilan tu..die xtye lgsg psl engineering..aku da bt research sume..hmm..xpe ar,atleast dpt la ilmu cket!:):)pstu,panel tu x tye pown psl isu semase..hairan:)
xpe la..syukur sgt...soklan yg aku dpt pown da okie..!alhamdulillah..
Ya Allah..kau beriknla apa yg terbaek btku..aku bermohon agar aku mnjd salah seorg drpd 1500 org yg bakal mndpt biasiswa jpa nih..jdknlah aku insan yg dpt berbakti kpd ibuayah,negare,agame n bangsaku..amin ya rabb..:)
yg benar,
eman:)

































FRIDAY-9/4/10

Petang tu,aku tdo cam bese..hmm i means tido ptg..huishh..panas n bepeluh2 beb cam br lepas abes riadah!!tetibe tepon uma aku menjerit..*ring.ring!act,call from ibunda.:)
me:asssalamualaikum bu..hmm..npe??*dgn sore br bgn tdo!burok perangai!hee:)
ibu:ngah,ibu dpt call dr jpa td..angah dpt PILN tu!!..
me:*mule2 xphm..pastu,huhhhhhhh??!!!*tekejut ala-ala beruk gak la..mcm mne angah ley dpt lak nih?rituh check xdpt pown?hahahaha ;p..ibu niy klo nk gurau pown xyah la cmniy..touching angah..!hee:)
ibu:lahai..ibu x gurau nih?ini betul2 la ngah..aduhai!~org tu ckp angah dpt bab die wat tapisan lg skali....
me:dlm haty,'Ya Allah..alhamdulillah,syukur yg teramat sgt!..bu,*dgn nada still xcaye!..bu,ibu xgurau ann..!hee:)
ibu:adeh..angah niy xkn la ibu nk gurau bab niy kowt..*ibu pown hentam la gelakkn aku!hee;p
me:okie:)..angah caye2!
korunk nk tau x..dlu aku pena redah coz xdpt jpa..tp kini,impian jd realiti??wah..miracle rite?!
insyallah,aku akn terus berusaha dgn lebey gigih tuk dptkn dis sclrship..dlm hati..*aiman,u got to grab dis sclrship..dis d ur chance beb!huwhu!~aku akn balas jasa ibu n ayah yg slama ini sabar dlm, mendidikku serta kakak n adekku sehingga berjaye menjadi manusia yg insyallah berguna pd agama,bangse dan negare!hee:)itulah matlamat utamaku dlm mengejar cita-citaku!
act,aku x pena mgharap tuk dpt biasiswa jpa nih..xpena beharap n aku da pon redha dgn takdir dan kenyataan bahwa aku niy bdk 5a 4b jek..mne la layak!..not qualified enough 4 any sclrship!huh..smpai cmtu skali aku emo..hee..xsgke tol!tp,ble ibu bgtau yg aku dpt g i-view PILN tu..br aku tesedar bahwe xde yg mustahil dlm id0p niy..kte just perlu kuatkn azam tuk terus maju...dan aku blaja somethng yg sgt berharge dat is..jgn la kte beputus asa dgn takdir Illahi dan jgn sesekali mengeluh utk meraih cinta dr Illahi..aku juge bemohon kpdmu Ya Allah agr Engkau memberi aku kesempatan tuk bt yg terbaek semasa i-view nnty..berilah aku kekuatan utk bedepan dgn panel nnty serta berilah aku panel2 yg sporting n friendly so rase neves niy x la belanjutan smpai bole gegor lutot nih!amin ya rabbal alamin..:):)

Thursday, April 8, 2010

rindu mereka :')

rindu mereka yg ak mksdkn ialah..laila,aleen,zati,syaza n nabila!my dormmates!imy gal..:).mlm niy tetibe rase xley tdo..rase rindu yg teramat sgt kat mereka sume nih..teringat lg suka-suki kite mase sek dlu..mcm2 terjadi..yg hepy ade,yg sedey pown ade!terusik haty bile kenangkn korunk..rase sayang yg teramat sgt!!ak still igt lg time hary terakhir lepas abes spm..kite besnapping2 gmba..pkai bedak sejuk..*creadit t0 nazatul from budi 1,our best buddies eva!hee:)..dlu kite slalo bt mende2 yg kureng msk akal exp:okie,mlm niy kte tdo bwh k!sume bz bentang2 katil kat lantai..pstu reunion tdo berbaris..hahahahah;p..rase syok sgt!korunk igt lg x..pstu klo ade masalah..kte slalo selesaikn together2!laila..she's my bedmates!laila memg sorg yg tegas tp dlm haty die peno ngn kelembutan..i noe!laila gak sorg yg sempoi jek..ske bterus-terang..agk cumel kerna kekecikkn die!hee;p..jgn mara laila!happy go lucky n slalu memotivasikn aku time aku tgh besedih..sometimes aku pena gak terase aty ngn die..but,lastly ktowg akn berbaek semula..next,aleen.!hmm..die niy aku plg ske dlm dorm..memg klaka..peca perot asik gelak bab lawak yg die produce!hahahaaaha:)slalu aleen niy jenis yg pemalu..if korunk realise la..die pemalu ikot mo0d!hee:)..die slalu menceriakn dorm.die niy bedmate zati.da la bedmate,xcukup lg,satu klas plak tu..n latest news,pegi PLKN pown dowg bedua jek yg dpt!huiss;p..memg sweet!~~next,syaza!syaza niy plak jenis yg bermotivasi,kuat azam n semangat..die gak jenis yg periang!ade skali tu..die lompat dlm dorm..begegar la gak beb!funny bunny sggh syaza nih...yg xley lupe is ble die ckp,punyer la laju beb.kekadang payah gak nk pickup ape yg die ckp..bese la,bdk bahas!hehe:)..membe aku yg sowg niy plak name die izzati..hee:)..die nih yg plg klaka bile die gelak..kite gelak ade bunyik..hahahahaha..die gelak,xde bunyik,sound klaka sgt.zati nie klo gelak..nmpk gigi die jek!hahahahaah:p comel la zati!zati niy gak jenis yg x byk ckp..die hnye mendgr!kirenye,pendengar yg setia la niy kn zati!..huwhu!~last but not least...nabila!nabila..seorang yg baek n lemah lembut!die la ibu mithali dlm dorm ktowg nih..she's quite shy!die slalu nasehatkn ktowg..n die gak la yg slalu menyedarkn kami bout agama.yela,naqibah dorm kn..hee:)...tu la secubit rasa..semanis rahsia yg dpt aku kongsikn ngn u guys!hope korunk bejaye dunia n akhirat..n do remind me always beb coz u all always be in my mind eventhough korunk jauh dimata but still lekat di hati!klo korunk rndu aku..slalu la call or mcg me k!hp aku sntiase on tuk korunk..... :)