"Andai air usaha itu bisa kita teguk,teguklah sehingga ia kering dan basahan tawakkal bakal mendingin di ruang tekak."

Sunday, August 28, 2011

TERAWIH TERAKHIR BERSAMA CUCU ATOK EDEN :)

hari ni bersamaan dgn 28 ogos 2011(ahad) pd pukul 11.43 mlm aku menconteng sekejap di sini.
tetibe je mcm ade mood nak menaip mlm ni. hari ni merupakan malam terakhir terawih kerana esok (isnin)
dah nak tgk anak bulan syawal:) uweeek..uweekkk..lahir da anak bulan tu:D hehe. kalau kompem esok anak bulan nmpk di teleskop,means esok kte RAYA!! jyeeaaahhh..dam dam dum..bunyik mercun!ewaahh..
ok,back to the topik balik..aku smpai TAMPIN pada pukul 12 tghari,sampai je kami di rumah nenek..muncul seorang kelibat kanak2..dan kanak2 itu bernama AINA AQILAH :) she is my cutie pah bedah kazen..haha
maksu's family dah smpai dlu la..hee. kami berbuka puasa bersama-sama:) nenek masak sedaaaapppp woooo..nak tau ape? menu:mee sup,udang masal lomak cili api,kari ayam,lauk lemak labu..dll:) SEDAPPP SGT..TERIMA KASIH NENEK:) LOVE U SO MUCH :D hehehe..lepas je berbuka..adik bentangkn sejadah utk kami solat maghrib berjemaah..YA ALLAh,aku bersyukur kerana mengurniakan kami keluarga yg harmoni dan bahagia:) lepas je solat maghrib,rehat2 kejap:) then,masuk je waktu isyak..kami pon segera ambil wuduk utk mengerjakan solat isyak berjemaah seterusnya solat terawih bersama..what a great night i have with my family..i am no one if my family doesn't exist! thanks YA ALLAH:) even dulu aku pernah terluka dan rase sgt sakit sbb seseorang yg KONON2 boleh buat aku bahagia..now, i really realised that my family will be no one walau ape pon jadi..so,kalau aku takde boyfriend or watsoeva pon i still can survive bebeh...coz i have FAMILY to be by my side :)  lepas je solat terawih bersama-sama..perut aku dah lapooo balik..lipat telekung,terus pegi serang dapooo..JYEAAH! ape lagi,target utama aku MEE SUP!! hahaha.
aida,aina,haikal,lokman and adik dah ade kat luar rumah dah tyme tu..kecoh2 kat luar..ingat kn nape..rupe-rupenye diorg nak main bunga api..pehhhh..tak bole blah ;D aku pon terus ke kusyen..makan sambil tgk diorg maen bunga api..best gile diorg! bg aku pulak,zaman bunga api aku dah lame jd sejarah..hahaha.dah sweet 19 la katekn..hahaha POYO LA KAU NI NUR AIMAN!lepas penat bergelak ketawa kat luar..paksu ajak haikal,lokman ngn adik g beli songkok utk raye..aku ngn aida pon mule la chit chattin tak hengat dunia..cite pasal skolah la,SAMURA lah..huishhh macam2! tetibe nenek oin sekaki borak2 ngn kami..best sgt!
ok,skrg dah pukul 12.09 mlm..agak penat ye ngeng!haha..ok la, dikesempatan ni..
SAYA,NUR AIMAN BT HJ IBRAHIM DAN FAMILY INGIN MENYUSUN SEPULUH JARI MEMOHON AMPUN MAAF ZAHIR DAN BATIN ATAS SEGALA SALAH LAKU TIDAK KIRALAH DR SEGI KATA-KATA MAHUPUN PERBUATAN SAYA..KAWAN2 YG DIKASIHI..SESUNGGUHNYA,HARGAILAH FAMILY YG ADE BERSAMA ANDA KERANA FAMMILY MERUPAKAN HARTA PALING BERHARGA DLM HIDUP NI YG DIANUGERAHKN OLEH ALLAH SWT KPD KITA:):):) SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..SEMOGA RAYA KORG TAHUN NI MEMBAWA KEGEMBIRAAN DLM HIDUP KORG:)
last but not least, RAYA,RAYA JUGAK..JGN LUPEKN UNIVERSITI YG BAKAL KORG MASUK LEPASNIY OK..I WISH U ALL THE BEST :)

L.O.V.E
-eman-







Thursday, April 28, 2011

MR CAK vs KOKO

siapakah MR CAK?dan siapa pula KOKO?
haha:) koko tu kucing kesayangan saye..
and,mesty korg tertye2 ape kne mengenanyerr koko ngn mr cak nih kn??
*bt2 jela muke tertanye2 even korg ta rase tertanye2 pon ==''
ok fine,now let me present you,
 THIS IS MY KOKO:


 AND THIS IS MR CAK:

they looks suits together kn?mcm pinang dibelah beratus kali:)
okie,act,mereke nih tidaklah spt ape yg pepatah nih katekn...
tetapi,mereke sebenarnye adalah MUSUH!
huwaaaaa..;p sounds like creepy ryte @_@
pd petang yg hening,burung2 berterbangan...ade yang bergenbira..ade pula yg bersuka ria:)
apehal aku melalaut tetibe masuk cite ANTU KAK LIMAH nih?
adeeehhhh=='
okie,ini serius..
sambung balek yerr..
hurmmm..ptg tu,aku br lepas solat asar,tetibe aku nmpk MR CAK dok melekat kat dinding.
aku dok sergah2..hapak tak gerak!aku pelik....+_+
sat lg,aku pggl la KOKO heroin ku!
hahaha;p
aku:meauuuuwwww...meh sini sat,aku pggl koko.
koko:dok guna bahsa sendiri..meaaawwwww balek kat aku.
ok la fine,aku dok ngadapkn muka si koko nih kat mr cak..die teruih bt mate besau!
sat lg,die terkam mr cak!
sampai lah ajal mr cak ditangan koko.;p
aku ucapkn tahniah pd koko!*dah mcm cite wrestling pulak!
bile ingat wrestling nih,aku dok terpikyak psl AMY!kwn aku yg dok syok sgt tgk wrestling..
=='''''''''''''
aku teruih kn yaw cite nih...lantas,aku terus jadi CIA..
*konon2 amek gmba bukti pembunuhan mr cak lah kn!!haha:)
MR CAK SELEPAS KEJADIAN:

tragis kn??? :'(  sampai tertonggeng mr cak tu!
huisssshh...kesian-kesian.
PERHATIAN:kat sini aku nak bitau hangpa suma,JGN TIRU AKSI DIBAWAH!AKSI INI HANYA BOLEH DILAKUKAN OLEH GOLONGAN PROFESSIONAL SHJ.harap maklum:)
 
video

sekian,tima kasih daun keladi,kalau sudi dtg lah lagi:)
*lagi skali aku dok terpikyak pulak psl pepatah rummate aku nama dia,DALYANA MURNI.
  "kalau ade lembu di ladang,
  "bolehlah kerbau menumpang mandi,
  "kalau ade umur yang panjang,
  "boleh kite berjumpa lagi.

hahahahahaha...byebye gurlfrennn!ASSALAMUALAIKUM,u ta jawab,u dosa,u jawab,i LOVE u!



Monday, April 25, 2011

Bilik depan saye:)

QEYLA ZAINAL
  1. she's hottttt!
  2. sgt bercite2 utk menjadi jutawan muda:) kn qeyla?hee:)
  3. bdk2  wing b aras 4 pggl qeyla,"HYE CHANTEK!",qeyla sengih!kahkah
  4. die suke dgr motivasi Dr Muhaiya bersama saye dan dalyana murni semase kami sdg khusuk study chemist.
  5. Dr Muhaiya ckp:"ambil kesah ape yg Allah SWT cakap,jgn amek kesah ape org laen cakap!
  6. Qeyla+SKOR A=jutawan muda.
  7. qeyla suke mkn coklat,tido atas katil aku,suruh aku kejut dgn menghimpap die kalau die ta bgn!yeahhhhhhh;p
  8. aku ngn die suke cercerite..merepek2 smpai pg bute:)
  9. AKU SUKE MILO YG KAU BUAT..PASTU MKN DGN BISKUT ROTI YG ADE GULA!hahaha;p
  10. Qeyla,aku harap kte dpt masuk UTM same2..so,boleh lah kau bt milo utk aku lg:) mengenali kau adalah memori terindah yg penah terlakar dlm hidup aku.thanks for every single things u gave me:) thanks atas sume nasihat yg kau bg kat aku..esp pasal SKOR A!heeee:) papepon,kte still kawan smpai bile2 keyh! luv u:)


 FARAH ADILAH
  1. farahhhh....hurmmm die suke tampal sticky note:)
  2. boleh digelar as si penampal sticky note.die suke tampal kat dal n paah punye board:)kn farah?
  3.  CICAK SGT SUKE KEPADANYE:)
  4. die suke tdo..tp still pandai:) ape rahsia nih farah?bgtau cket!
  5. kalau die tdo...die suke selubung pkai tuala berwarne hijau cair die,upppssss..die ta bg ktorg gelar selimut die as tuala..then,ktorg tuka la jd KEPOMPONG FARAH:)
  6. tempat die slalu kemas..die suke menyapu..bole jd isteri solehah minah sorg nih.ade lg,die niy suke potong buah,pastu ktorg yg makan kn farah?!hekhek;p
  7. kalau die malu..muka die akn blushing..jd PINK!hahahahh;p  owhhh..farah niy ta suke org snap pic die,die akn lari jauh2 dr camera la senang cite:)
  8. arytu,aku igt lg die merajuk ngn paah sbb ta ajar die lukis rumah:) co cute la farah:) siap hempas pintu and siap kunci tu!ta boleh blah betol ==..haha
  9. die jugak ade name secret,"MISS OWL CITY!"kn farah adilah?heeee:)
  10. kalau die lapo,die akn datang bilik aku..nescaya,die akn dpt mknan dan balek ke biliknye semula dgn muke bahagie:)heee:) farah,thanks 4 being a good fren!halalkn ilmu mkn mnum yg kau pena bg kat aku..aku harap,kte ta lost contact yah!aku bahagia sbb ade kwn mcm kau..kau sgt baek!dan chantek!i love u:)

SYAHIRAH
  1. name glamorous die PATAMON.
  2. DIE SGT TEROR DLM MAEN TENIS..:)yeahhhhh..
  3. die suke kalau boyfren die sorg atlet,ade muscle!gagah perkase dan dada mesty bidang!kn patamon?hekhek;p
  4. shira sgt sempoi dan chantek:)
  5. yg plg bahaye nyer makcik niy..die suke tepuk2 buntut org,so bahaye cket larh kn.
  6. hurmmm..ade lg,die niy pandai mengurut tau,die pandai hilangkn pening pale dgn care menarik2 rambut *aku pon tatau cmnerr..paah ngn dal tahu,tp ade skali tu dal bt kat paah sbb paah pening pale,dal tarik rmbut paah smpai tercabut rmbut tgh paah!klaka gilerrrr...
  7. aku igt lg tyme kte knekn bebdk laki,esp JOJON!tepon jojon,then pretend jd DORAEMON,shira:"ellow,niy nobita ke,saye doraemon! jojon: =='''''!!hahahahha..bedekah gileee:p
  8. kdg2 tyme malam2 die niy suke pakai bdk sejuk warne putih!penah lah skali aku tekejut na mampos msk toilet ngn muke kau yg cenggitu!naseb baek ta terkeluar pepatah2 haram yg ta sepatutnye:)
  9. shira niy gak,suke pasang lagu dlm shower bath!hahahahha..pastu kami nyanyi dlm shower bath  sesame!hakhak;D
  10. shira,aku sayang kau..aku doakn  ape yg kau cite2kn akn tercapai..and aku harap kite akn be fren smpai bile2.aku takkn lupekn kau shira coz kau sgt special:) i love u:)

AMY SYAFINAZ
  1. amy love nafis:)
  2. aku teringat kat amy kalau aku nyanyi lagu isteri cerdik yg solehah!:)
  3. amy suke tgk wrestling!arghhhhhh...muke nmpk lembut tp suke wrestling!huishhh...dasyat2
  4. amy niy die kalau dtg kat paah mesty nak topup!heeeee:) kalau dtg kat tempat aku,die mesty nak cercerite:)
  5. amy nih suke berkepit ngn SPONGEBOB die iaitu henset die..kalau makan kat cafe,mesty tgn seblah lg pegang sudu,tgn seblah lg pegang henset.haaaaaahahahaha;p
  6. amy suke on9 tyme subuh yg hening.aku tye nape,die ckp,tenet laju tyme tu..adehhh:)
  7. kadang2 makcik niy bertekanan cket...eyhhh..bukan,die niy suke konpius!kekadang aku pon ta paham..senang cite,aku pon boleh konpius skali larhh..;p
  8. amy suke makan,tp ta pulak gemok2!maintain jerrr..haaaaaa..ade lg,amy sgt ta suke kat MATH!
  9. amy kalau gelak mesty tutup mulut..hahahahaha;p yela,isteri solehah la katekn!!
  10. AMY,kau jgn cepat nanges keyh..kuatkn semangat kau..so,kau akn rase lebih yakin!aku doakn yg terbaek utk kau..rajin study ye,sembahyang jgn lupe..bace quran pon k!aku sayang kau:) sonok kwn ngn kau.fren 4 eva.i love u!

 






Sunday, April 24, 2011

heyyya gurlfriendss:)

Assalamualaikum gurlfriends..u ta jawab,u dosa,u jawab,i love u so much ;p

Setelah beruban rambut mencari password blooger opie ni,akhirnya i found it babe;Dhahahahaha..its all about us...sapekah 'us' itu?okay..let me tell a grandmom story yahh!  


pic ini merupakan grandma saye..hekhek;p upssss..sorry!silap,gadis2 chantek diatas ini adalah wingmates yg sy sayangi.byk kenangan yg kami lalui bersama.stiap ary ade je mende2 yg diingini or without kami ingini berlaku.bayaklah..ta terkira dek jari jemari niy.dr sem 1 till sem 2..mcm2 jadik!i love u guys..our memory will always remaind in my heart y0o!

now,its about my rummate yawww<3

ini dalyana murni :)

  ini Adziah Amanah:)

 ini pulak Nur Farhah

  • first of all,i would like to thanks to all of u..Farhah,Dal,Adzkiah for giving me the chance to know all of u...
  • Farhah-hurmmm..mcmmane nak describe paah niy yea..paah,kau memg kelakar,kau suke merepek meraban,suke bt cite yg kekadang ta logik tapi kelakar.kau byk gile stok mknan!tu yg aku plg suke!owhhh..ta dilupa,kalau kau gado ngn mamak,aku bole tahu tau..nak tau mcmane,its all comes from ur face darling!muke kau masam mencuka tahu..!;p pastu yg ta bole blah,tyme kau gado..mesty kau ta angakat phone bile mamak tepon kau..yg jd mangse nye..aku ngn dal.kalau dal angkat aku da hafal ayat die,"paah takde,bye" terus off!hahahaahha..kelakar la weyhhh.:) kau gak suke donload vid korea2..best ar!donlod la bebyak yea paah..paah,kau memg kawan yg sgt special kau tahu..mengenali kau adalah memori terindah bg aku..same goes to adz and dal.kau slalu bt mende2 pelik la yg plg penting..ingat ta,kite yg memula bg name kat stoik kn..p/s:stoik tu kucing aras kami yg penah jatuh dan injured..ini die stoik! 
  • Dalyana-tyme first2 jumpe kau an,aku rase kau kerek gile!tapi,after setahun aku knal kau..aku tahu kau memg sorg kawan yg baek..kan best kalau aku dpt knal kau dgn lebih lame.kn?kn?tyme first2 kte almulk tu ar moments plg kelakar+menakjubkn!heeee:) hanye kau,aku n paah je yg tahu kn..pastu dorg gelar kau kakak mr bean lah..hahaha;p dalyana yang aku knal niy...kalau mkn,die la org yg plg lambat dan plg last habes..org laen ta dpt challenge die larh..heee:p dal,im proud of u..im proud to be ur fren.and aku nak kau tahu yg kau sgt special tahu..tyme mkn kalau kau lari kuar bilek cepat2...aku tahu ape maknenyerrrrrrrr...haha.and kalau kau kuar bilek sambil bwk sabun,aku tahu kau nak membuang!sampai aku da boleh hafal timing bile kau ke toilet tahu!yg plg amazing,bile mase sem 1,awal2 kite masuk kmm..kau tiap2 ary basuh baju!aku kekadang konpius..kau ta penat ke??hahahah;p
  • Adzkiah-aku sgt bahagia and bersyukur pada Illahi sbb menganugerahkn adz dlm bilik b1.4.7...adz,thanks alot sbb kejut kami and adz jugak slalu bg nasihat kat kami..insyaAllah,apa jua nasihat yg adz bg akan aku sematkn dlm hati ini.lepas niy,adz akn ke UK utk bersama keluarganye..and die akn melanjutkn plajaran kat UK jugak...huwaaa:) bestnye adz!adz niy kalau kat dlm bilik ktorg pggl die ummi...sbb watak die memg btol2 mcm seorg ummi..die seorg yg sgt mengambil berat,loving,peramah..yg plg penting,aku rase aku maken dekat dgn AllahSWT kerna die yg banyak mendorong aku dan rummate ke arahNya..adz niy naib president NTP kat kmm..hampir tiap ary bilik ktorg dilimpahi dgn kwn2 adz yg laen..cehhhhh..aku igt lg stick note yg ditulis dal,"adz sedang outstation,sila tgglkn pesanan kepada aiman,farhah atau dalyana"hahahaha;p thanks adz kerana kejutkn kami subuh tiap hary..:)

okaylah..ibu ajak g shuppin jap!post yg seterusnya nnty yeaaa....bye gurlfren!:)